Je t'aime Paris!


Toevallig ben ik dit jaar in twee keer in Parijs geweest. Daarvoor was het tien jaar geleden dat ik de stad bezocht. Waarschijnlijk lag Parijs altijd te voor de hand en koos ik liever voor de onbekende plekken. Wel logisch, maar ook jammer. Want Parijs is echt fantastisch en gezien het bestaan van de snelle treinen heel makkelijk te bereiken.

Slapen
Slechts vijf minuten lopen vanaf Gare du Nord zit A room in Paris, een klein bed & breakfast waar je je meteen welkom voelt. De ruime kamers zijn prachtig ingericht en de eigenaar (Peet) geeft je leuke tips over Parijs. Zo heb ik op hun aanraden heel lekker gegeten bij een restaurantje dichtbij het b&b. Helaas ben ik wel zo stom geweest om de naam niet op te schrijven. Maar als je vraagt naar de drie restaurantjes achter de kerk , dan weet Peet je zo te vertellen waar die zijn. De kamers zijn rond de 90 euro per nacht, inclusief een heerlijk ontbijt. Het enige nadeel is de badkamer. Deze moet je namelijk delen met de rest van de gasten.

Kijk voor meer info op:www.aroominparis.com

Winkelen

In de wijk Le Marais zijn (bijna) alleen maar leuke winkels. Je vindt hier geen ketens van de grote namen, maar wel flagshipstores van Zadig & Voltaire, Kookai, Cos, American Apparel, Gerard Darell enz. Nog leuker zijn de kleine, onbekende boetiekjes, deze zijn te vinden in : Rue Vieille du Temple, Rue des Rosiers of Rue Saint Croix de la Bretonnierre. Fans van Sessun doen er goed aan een bezoekje te brengen aan de eerste boetiek (34, Rue de Charonne) van dit Franse merk.

Eten
Ik vind het heel sfeervol om in de avond Montmartre te bezoeken. Voor het eten een beetje rondstruinen en genieten van de Sacre Coeur en het vermaak op straat.Omdat de wijk op een heuvel ligt, heb je boven op Montmartre een prachtig uitzicht op de stad. En dat is vooral ’s avonds, als alles mooi verlicht is, heel romantisch. Kies om te eten 1 van de brasseries rondom Place du Tertre.

Cultuur
Hier hoef ik het Louvre en de Eiffeltoren niet te noemen. Deze liggen zo voor de hand. Niet zo bekend en zeer de moeite waard is Musee d’Orsay. Dit museum is gehuisvest in een voormalig treinstation. Naast beeldhouwkunst bezit het museum een grote verzameling van impressionistische werken. Je vindt hier bijvoorbeeld schilderijen van Van Gogh, Cezanne en Monet. Neem ook vooral een kijkje op de bovenste verdieping van het museum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten