Gevulde pompoen


Hierbij een receptje waarmee je zeker indruk maakt op je vriendinnen. Je kunt het gerecht vooraf al maken zodat ook jij meteen de laatste nieuwtjes hoort en niet only de lonely in de keuken staat te zwoegen terwijl de rest al lekker aan de vino zit.

Dit heb je nodig (voor als er 3 vriendinnen komen eten):

* 2 eetlepels olijfolie
* 1 ui, fijngesneden
* 150 g zilvervliesrijst (pak 400 g)
* 50 g blanke rozijnen
* 4 takjes tijm
* 150 g gorgonzola (kaas), in stukjes
* 1 pompoen (van ca. 1, 2 kg)

En zo maak je het:

Verwarm de olie in een pan en bak de ui 3 minuten. Voeg de rijst, de rozijnen en 300 ml water toe. Breng aan de kook en laat de rijst op laag vuur in 8 minuten gaar worden. Ris de blaadjes tijm van de takjes en schep door de rijst. Voeg de kaas toe en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bovenkant van de pompoen (ongeveer 10 cm). Deze gebruik je later als deksel. Verwijder de zaadjes en de draderige binnenkant met een lepel. Vul de pompoen met de rijst en leg de deksel erop. Zet de pompoen 45 minuten op een bakplaat in de oven, tot hij gaar en zacht is. Zet de pompoen op tafel. Verdeel de rijst over de borden en schep de binnenkant van de pompoen mee.

Bron: www.allerhande.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen